Drie Nederlandse teams verder op EK beachvolleybal

Drie van de zeven Nederlandse teams bij het EK beachvolleybal hebben zich donderdag geplaatst voor de achtste finale. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink wonnen hun poule. Bij de mannen deden de duo's Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst en wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hetzelfde.

Van Iersel en Meppelink speelden donderdag hun laatste poulewedstrijd tegen de Duitsers Chantal Laboureur en Julia Sude. Die wonnen ze met 21-18, 18-21, 15-10.

Ook Jantine van der Vlist en Rimke Braakman speelden hun laatste poulewedstrijd tegen een Duits duo. Laura Ludwig en Kira Walkenhorst waren met 21-15, 21-14 te sterk. Van der Vlist en Braakman waren daarop aangewezen op de tussenronde. Victoria Bieneck en Julia Grossner, opnieuw Duitsers, wonnen met 19-21, 21-14, 15-12 en schakelden het Nederlandse duo uit.

Voor Marloes Wesselink en Laura Bloem viel het doek al in de poulefase. Zij bogen voor de Russinnen Darja Roedych en Nadezjda Makrogoezova: 12-21, 16-21. Ook Ilke Meertens en Michelle Stiekema overleefden de eerste ronde niet. De Zwitsers TanjaGoricanec en Tanja Hüberli waren met 21-17, 21-14 te sterk.

Stiekema en Varenhorst streden tegen de Russen Konstantin Semjonov en Vjatsjeslav Krasilnikov om de winst in de poule. De Nederlandse formatie won die strijd met 21-12, 21-19. Ook Brouwer en Meeuwsen bleven ongeslagen. Zij wonnen in hun laatste poulwedstrijd van de Noren Iver Andreas Horrem en Geir Eithun met tweemaal 21-19.

Bij de mannen werden alleen Daan Spijkers en Michiel van Dorsten uitgeschakeld. Zij waren net niet opgewassen tegen het Oostenrijkse duo Lorenz Petutschnig en Tobias Winter: 19-21, 20-22.