[WK Hockey] Argentijnse mannen verslaan Nieuw-Zeeland

Argentinië heeft een prima resultaat geboekt in de poule van de Oranjemannen. De Argentijnen wonnen met 3-1 van het nog ongeslagen Nieuw-Zeeland, dat bij een overwinning met name een tik aan Duitsland had kunnen uitdelen.

Aan het begin van de wedstrijd was het te merken dat Nieuw-Zeeland een dubbelslag kon slaan. Bij een overwinning groeide niet alleen het gat met Argentinië naar zes punten, maar zouden de Kiwi’s ook nog eens uitlopen op Duitsland of Nederland, die vrijdagavond tegen elkaar spelen. De Nieuw-Zeelanders drongen vanaf de eerste minuut aan, maar hadden door de stugge Argentijnse verdediging moeite om kansen te creëren.

De eerste kans was bijna meteen raak. Simon Child haalde hard uit, maar raakte de lat. Vlak daarna was Nieuw-Zeeland wederom dichtbij de openingstreffer. Na een mooi een-tweetje dook Steve Edwards op voor het doel, maar de Argentijnse keeper Juan Vivaldi verrichtte een prachtige redding op Edwards’ schot.

Uiteindelijk zochten beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op. In de tweede helft werd er wel gescoord. Het was Argentinië dat na rust steeds meer aandrong en in de 44ste minuut de eerste strafcorner van de wedstrijd versierde, waarbij Gonzalo Peillat mocht aanleggen en meteen toesloeg: 0-1.

Vijf minuten later schoot Stephen Jenness de gelijkmaker binnen, maar lang kon Nieuw-Zeeland niet van die treffer genieten. Gonzalo Peillat liet al snel opnieuw van zich horen. Voor de tweede keer scoorde hij uit een strafcorner, waarmee hij Argentinië op een 1-2 voorsprong bracht.

In de slotfase probeerde het moegestreden Nieuw-Zeeland het nog wel, maar het woord was wederom aan Gonzalo Peillat. Met zijn derde treffer uit een strafcorner gooide hij de wedstrijd in het slot.