[WK hockey] Welten tevreden met haar debuut op WK hockey

Lidewij Welten houdt een goed gevoel over aan haar eerste optreden op het WK hockey in Den Haag. "Ik moet nog wel wat ritme opdoen, maar ik ben heel blij dat ik hier sta", zei de speelster van Den Bosch na de 2-0 zege op Nieuw-Zeeland. Welten brak vlak voor het toernooi haar middenhandsbeentje en miste daardoor de eerste twee duels.

Van haar hand zegt Welten nauwelijks meer last te hebben. "Ik voelde het soms wel, maar het gaat prima. Vanaf nu is het zaak om elke wedstrijd beter te worden." Bang om stevig de duels in te gaan is ze niet. "Ik heb geen angst. Als het aan mij had gelegen, zou ik de eerste wedstrijd al hebben gespeeld. Maar misschien is het toch verstandig geweest van de coach om me even rust te geven."

Welten brak op 19 mei haar middenhandsbeentje tijdens de eerste training van Oranje in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag en leek daardoor het WK aan haar neus voorbij te zien gaan. "De eerste week was het heel zwaar, maar ik ben altijd geloof blijven houden. Ik ben zo blij dat ik hier kan spelen."

Ook bondscoach Max Caldas was tevreden met het optreden van Welten. "Ze speelde goed, met haar hebben we een extra wapen in handen."