'Eurozone op weg naar beste kwartaal in drie jaar'

De eurozone groeit in het tweede kwartaal waarschijnlijk met het hoogste tempo in drie jaar. Dat concluderen de economen van Markit woensdag op basis van de inkoopmanagersindex voor diensten en industrie voor de eurozone.

De inkoopmanagersindex voor mei bedroeg 53,5, ruim boven de grens van groei van 50. De index kwam wel iets lager uit in april, toen de stand 54,0 was. Hoofdeconoom Chris Williamson concludeert hieruit dat de economie van de eurozone dit kwartaal met 0,4 tot 0,5 procent groeit.

De prestaties van de grote economieën in de eurozone blijven wel ver uiteenlopen, waarschuwt Williamson. In Duitsland is nog altijd sprake van flinke groei, terwijl de productie in Frankrijk weer krimpt. Markit verwacht dat de aantrekkende economie van Italië en Spanje de Franse krimp compenseert.

De verbeterde prestaties van de productie zorgt volgens Markit voor de tweede maand op rij ook voor een groei van het aantal banen. Sinds september 2011 is volgens het onderzoeksbureau het aantal contracten niet zo sterk gestegen.