[WK Hockey] Mannen Engeland winnen nipt van India

De mannen van Engeland hebben maandagmiddag hun tweede groepswedstrijd op het WK gewonnen. In het Kyocera Stadion waren de Engelse mannen met 2-1 te sterk voor India.

De mannen van India oogden de eerste helft gretiger dan hun opponenten. Binnen tien minuten creëerden de Aziaten al enkele kansen, maar door oplettend keeperswerk van de Engelse goalie Pinner bleef de openingstreffer uit. Ook drie stafcorners in het eerste kwart werden niet benut door de ploeg van Terry Walsh.

Het tij keerde toen Engeland via een counter een strafcorner versierde. Mark Gleghorne sleepte deze perfect binnen, 1-0. Engeland stond op dat moment geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong. Binnen vijf minuten herstelde India de opgelopen schade, door een raak schot van Dharamvir Singh. In de laatste secondes kreeg Engeland zijn tweede corner, maar deze werd niet verzilverd.

Na de rust oogden de Engelsen happiger en versierden ze binnen twee minuten een strafcorner, die ze echter niet raak schoten. Later resulteerde een snelle counter van India in een strafbal, maar die werd via videobeelden optimaal aangevochten door de Engelse captain Middleton. Dit resulteerde in een bully. Daarna ging het spel over en weer en pas de laatste vijf minuten creëerden de ploegen weer kansen.  Twee minuten voor tijd benutte Engeland uiteindelijk een strafcorner via Simon Mantell, 2-1.