[WK Hockey] Australische vrouwen boeken nipte zege op Zuid-Korea

De wedstrijd tussen de vrouwen van Australië en Zuid-Korea is geëindigd in een 3-2 overwinning voor de Aussies. In het GreenFields stadion hielden beide teams elkaar in de eerste helft in evenwicht, maar in de tweede helft stelde Australië de winst veilig.

De vrouwen van Zuid-Korea kwamen al vroeg in de wedstrijd op 1-0. Eunbi Cheon rondde een mooie aanval goed af en bracht haar ploeg zo aan de leiding. Nog geen vijf minuten later was het raak aan de andere kant. Emily Hurtz scoorde met een tip-in de gelijkmaker. Zuid-Korea kreeg in het vervolg van het eerste bedrijf de grootste mogelijkheden op een nieuwe voorsprong maar alle vijf de gegeven strafcorners waren niet aan de Aziaten besteed.

Ook in het begin van de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Nu waren het echter de Aussies, die zonder aanvoerder Madonna Blythe (kuitblessure) speelden, die de strafcorners creëerden. Uit de tweede korte hoekslag scoorde Anna Flanagan de 2-1. De strafcornerspecialist, die aankomend seizoen bij MOP te bewonderen is, benutte even later ook een strafbal en tilde de score zo naar 3-1. Met nog zeven minuten te spelen bracht Seul Ki Cheon haar ploeg terug in de wedstrijd en volgde er nog een spannende slotfase van het duel. Gescoord werd er niet meer, waardoor de Hockeyroos de eerste overwinning van het WK konden bijschrijven.