[WK Hockey] Vrouwen Nieuw-Zeeland winnen nipt van België

De vrouwen van Nieuw-Zeeland hebben hun openingswedstrijd van het WK nipt gewonnen. De Kiwi’s kwamen in de eerste helft tegen België met 3-0 voor, maar zagen de Belgen in het vervolg van de wedstrijd nog gevaarlijk dichtbij komen, 4-3.

Krystal Forgesson opende na twintig minuten de score door een strafcornervariant binnen te tippen. Vijf minuten later was het wederom Forgesson die de 2-0 op het scorebord zette. De voormalig speler van HGC reageerde attent bij een strafcornerrebound en scoorde zo haar tweede treffer van de middag. Met nog een paar seconden op de klok zorgde Anita Punt met een rake sleeppush voor de verdiende 3-0 ruststand.

In de tweede helft kreeg Nieuw-Zeeland meteen al twee grote kansen maar de ploeg van  Mark Hager wist deze mogelijkheden niet te verzilveren. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Uit de kluts scoorde Kayla Whitelock de 4-0 voor de Kiwi’s en de eilandbewoners leken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen.

Niets was echter minder waar. Onze Zuiderburen kwamen binnen drie minuten terug tot 4-2 door treffers van Barbara Nelen en Emilie Sinia en even later werd het zelfs 4-3 door een benutte strafbal van Stephanie de Groof. In de slotfase van het duel kreeg België nog een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Nieuw-Zeeland hield ternauwernood stand.

Maureen Beernaert zag haar WK-deelname gisteren in rook opgaan. De speler van België haakte geblesseerd af met een knieblessure. Bondscoach Pascal Kina kon geen vervanger meer voor Beernaert oproepen aangezien de deadline voor het vervangen van een speler al verstreken was.