Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 19

De Muppets zijn terug, deze week, in een nieuw misdaadavontuur. Maar wie niet van pratende kikkers houdt heeft genoeg keuze: comedy met Seth Rogen, een trektocht door Australië met Mia Wasikowska, de laatste film van Paul Walker, horror en meer. Maar liefst negen aanwinsten verrijken het bioscoopaanbod deze week, en dit zijn de trailers voor die films.

Bad Neighbours (FOK!review)

In deze nieuwe hilarische komedie wordt de rust van een jong stel met een pasgeboren baby, Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne), verstoord wanneer er een dispuut bestaande uit 50 wilde studenten naast hen komt wonen.

Brick Mansions (FOK!review)

De criminele buitenwijken van Detroit worden overspoeld door geweld en drugs. De gevolgen van misdaad en corrupte raken ieders leven. Bijna dan. Lino (freerunner / parkour master David Belle) levert een dagelijks gevecht om een eerlijk leven te leiden. Als zijn vriendin wordt gekidnapt door drugsbaas Tremaine (RZA), kiest hij ervoor om de politie in te schakelen. Die koppelt Lino aan undercover agent Damien (Paul Walker), die al tijden bezig is de gangen van de criminele bende achter de ontvoering te volgen. Gezamenlijk duiken ze in de duistere wereld van de georganiseerde misdaad en knokken ze zich een weg naar de eindbaas.

Muppets Most Wanted (FOK!review)

De hele Muppets-bende gaat op wereldtour en trekt volle zalen in grote theaters in fascinerende Europese bestemmingen zoals Berlijn, Madrid, Dublin en Londen. Maar chaos achtervolgt de Muppets naar Europa, en ze raken per abuis verstrikt in een internationale roofkraak, aangevoerd door Constantine, 's werelds nummer één crimineel en een exact evenbeeld van Kermit.

The Quiet Ones

The Quiet Ones vertelt het verhaal van een onorthodoxe leraar (Harris) die nogal dubieuze methodes toepast. Hij gaat zo ver dat hij zijn studenten mee laat doen aan een gevaarlijk experiment: een geest creëren. Met zijn studenten test hij op een jonge patiënt de theorie dat paranormale activiteiten gebaseerd zijn op negatieve energie vanuit een mens, met onvoorziene en verschrikkelijke gevolgen.

Anni Felici

Rome, zomer 1974. De film draait om een narcistische kunstenaar, Guido (Kim Rossi Stuart), die voortdurend rondhangt in zijn atelier in het gezelschap van een schare aantrekkelijke jonge vrouwen, en zich zo de jaloezie en woede van zijn toegewijde vrouw, Serena (Micaela Ramazzotti), die schoon genoeg krijgt van de uitspattingen van haar man.

The Face of Love

Nikki heeft een druk leven met haar kinderen, kleinkinderen en werk. Maar dan wordt ze op slag verliefd op Tom. Hij is een knappe kunstleraar met een groot hart, gevoel voor humor en een prachtige lach. En hij lijkt toevallig precies op Nikki’s overleden echtgenoot Garret. Verleid door de mogelijkheid haar eerste grote liefde opnieuw te beleven, raakt Nikki verzeild in een fantasiewereld. Wanneer de relatie tussen Tom en Nikki serieuzer dreigt te worden, is ze gedwongen de realiteit onder ogen te zien. Houdt ze echt van Tom of ligt haar hart nog bij Garret?

Tracks

Tracks vertelt het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson (Mia Wasikowska) die in de zeventiger jaren met vier kamelen en haar hond een tocht van bijna 3000 kilometer door de Australische woestijn maakt, van Alice Springs naar de westkust.

The Weight Of Elephants

De gevoelige 11-jarige Adrian is al op jonge leeftijd door zijn ouders in de steek gelaten en woont samen met zijn oma en verwarde oom Rory in een rustig stadje in Nieuw-Zeeland. Vanaf het moment dat er drie kinderen in een naburige stad worden vermist, begint Adrians wereld te veranderen. Zijn beste vriend Clinton verruilt hem voor de stoere jongens op school, zijn oom gedraagt zich vreemder dan ooit en aan de overkant van de straat komt een nieuw gezin wonen. Hij raakt bevriend met zijn nieuwe buurmeisje Nicole, een bijzonder 11-jarig meisje met een mysterieus verleden. Adrian worstelt om zich staande te houden in de wereld die steeds verandert en zoekt onbewust naar mensen die hem veiligheid en stabiliteit geven. Hij ontdekt echter dat de kracht waarnaar hij opzoek is, alleen van binnenuit kan komen.

Casse-tête chinois

Het leven lijkt zo simpel, maar dat van Xavier neemt plotselinge wendingen als hij van Parijs naar New York verhuist om bij zijn twee kinderen te zijn. Scheiding, immigratie, illegale arbeid en globalisering, in de vrolijke chaos van Chinatown probeert hij zijn plek te vinden en een boek te schrijven. Maar het leven van Xavier is een hersenkraker, alles lijkt steeds ingewikkelder te geworden, tekenend voor de huidige tijd, voeding voor zijn verhaal.

Al deze films zijn vanaf deze week te zien.