IJzersterke start Luiten aan 'vijfde major'

Joost Luiten is bijzonder sterk begonnen aan de Players Championship, een prestigieus golftoernooi, ook wel de 'vijfde major' genoemd. Na de eerste dag staat hij op een knappe twaalfde plaats, tussen de wereldtop. Luiten is de eerste Nederlander in de geschiedenis die meedoet aan het toernooi.

Voor Luiten is het ook het eerste toernooi na zijn sterke optreden op de Masters. Daarnaast is het de eerste keer dat hij onderweg is met zijn nieuwe caddie, Dan Quinn. De combinatie lijkt voorlopig te werken, want de Bleiswijker doet het uitstekend.

Al in zijn tweede hole sloeg de Nederlander een birdie, één slag onder par. Op de hole daarna moest hij die slag echter weer inleveren met een bogey, één boven par. De rest van de eerste negen holes verliepen prima. Hij sloeg nog twee birdies en stond halverwege zo op een score van -2.

Pas op zijn zestiende hole sloeg Luiten weer een bogey, maar met drie birdies in de tweede helft van de baan was dat geen enkele reden tot zorgen. Ook op de laatste hole maakte hij een birdie, waardoor hij de dag afsloot met vier onder par, goed voor de gedeeld twaalfde plek.

Om 15.11 uur Nederlands tijd begint Luiten aan zijn tweede ronde in Ponte Vedra Beach.