Handvol mensen bij herdenkingstocht Pim Fortuyn

Zo'n acht mensen zijn dinsdagochtend op de bus gestapt om de moord op Pim Fortuyn te herdenken. De busreis voert de hele dinsdag langs verschillende plekken en begon bij het voormalige huis van de vermoorde politicus aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam.

De fortuynisten brengen om 14.45 uur een bezoek aan begraafplaats Westerveld in Driehuis en het Media Park in Hilversum, waar Fortuyn op 6 mei 2002 werd doodgeschoten door Volkert van der G. Daar houdt onder anderen PVV-Kamerlid Fleur Agema een toespraak.

Rond 17.15 uur lopen de deelnemers een stille tocht vanaf het voormalige huis van Fortuyn in Rotterdam, om vervolgens te eindigen op de Pim Fortuynplaats. Daar wordt een minuut stilte gehouden. Na verschillende toespraken zullen de Fortuynisten bloemen leggen.

Bij een demonstratie tegen de strafkorting van Volkert van der G., die vrijdag onder voorwaarden op vrije voeten kwam, waren veel meer mensen aanwezig. Enkele honderden protesteerden toen tegen de vrijlating van de milieuactivist.