Containers met cocaïne gevonden in haven Rotterdam

De douane heeft in de Rotterdamse haven twee containers met cocaïne gevonden. Tijdens de controle is zeker 130 kilo drugs gevonden, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Een deel was verstopt tussen metaalafval, de rest in zakken met noten.

De vondsten zijn afgelopen donderdag gedaan. In een container met metaalschroot uit Bolivia was ruim zestig kilo cocaïne verborgen in het metaal. De container was voor doorvoer op een ander schip naar Portugal in Rotterdam gelost.

In een container met noten uit Nicaragua, die onder meer in Panama is overgeladen op een schip naar Rotterdam, zijn drie zakken gevuld met pakketten cocaïne gevonden. Deze zakken bevatten in totaal ruim zeventig kilo cocaïne.

Ook deze container was bestemd voor doorvoer, in dit geval naar Engeland. "Gelet op de manier waarop de drugs waren verpakt was het vermoedelijk de bedoeling dat de zakken uit de container zouden worden gehaald voordat de lading naar de uiteindelijke bestemming ging", meldt het OM. "Dat wordt ook wel de rip-offmethode genoemd."

De cocaïne, ter waarde van ongeveer 4,5 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd.