Bertens kopvrouw Fed Cup-team

Tennisster Kiki Bertens is later deze maand de kopvrouw van het Nederlandse Fed Cup-team. Dat heeft Fed Cup-captain Paul Haarhuis dinsdag bekendgemaakt. De Wateringse moet samen met Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Michaëlla Krajicek ten koste van Japan een plaats in de Wereldgroep II proberen te veroveren. "Voor mij is dit het sterkste team voor deze ontmoeting", zei Haarhuis.

Nederland won in februari in Boedapest de poule in de Europees-Afrikaanse Zone I. In de play-offs werd vervolgens ook gewonnen en dus veroverde de ploeg een plaats in de play-offs voor de Wereldgroep II. "We hebben in Boedapest tijdens de poulefase een prestatie van formaat neergezet", beseft Haarhuis, die in februari debuteerde. "Het zou mooi zijn als we deze lijn nu kunnen doortrekken tegen het sterke Japan."

Het treffen wordt op 19 en 20 april gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Daar ligt dan voor de gelegenheid een gravelbaan. Op zaterdag worden twee enkelspelen afgewerkt. Zondag volgen nog twee enkelspelen en het afsluitende dubbelspel.