Tévez geeft zijn woord aan Boca Juniors

Carlos Tévez keert in de toekomst hoe dan ook terug als speler van Boca Juniors. Dat zegt Daniel Angelici, president van de Argentijnse topclub. Tévez heeft nog een contract tot medio 2016 bij Juventus, maar is van zins om zijn carrière vroeg of laat te beëindigen bij Boca Juniors. De 30-jarige aanvaller stond eerder al op het punt zijn loopbaan te stoppen.

"Ik spreek nog veel met Carlos", zegt Angelici in gesprek met FOX Sports. "Hij keert hier hoe dan ook terug, dat woord heeft hij aan mij gegeven. Ik kan in ieder geval verzekeren dat hij niet onze volgende versterking wordt. Daarvoor heeft hij nog een te lang lopend contract bij Juventus."

Tévez maakte als jeugdspeler de overstap van All Boys naar Boca Juniors. Bij laatstgenoemde club debuteerde hij op het hoogste niveau. In 2004, na drie seizoenen voor de hoofdmacht van Boca, besloot hij zijn geluk te beproeven bij het Braziliaanse Corinthians.

Gedurende zijn carrière gaf hij regelmatig blijk van de twijfels over een vervolg van zijn carrière. Zo weigerde hij maandenlang uit te komen voor Manchester City omdat hij het plezier in het voetbal was verloren. Na een onderhoud met trainer Roberto Mancini keerde hij alsnog terug als profvoetballer.

Dit seizoen maakt Tévez furore in het shirt van Juventus. Na 31 speelrondes staat hij bovenaan de topscorerslijst van de Serie A met achttien doelpunten. Voor dat doelpuntenaantal had hij 29 competitieduels nodig. Zijn partner in de spits, Fernando Llorente, trof tot dusver elf keer het doel. Hij had daar een wedstrijd minder voor nodig.