Vrouw aangehouden voor dode in chalet Ermelo

Een 58-jarige man uit Amersfoort die vrijdagavond dood werd aangetroffen bij het blussen van een brand in een chalet in Ermelo is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Een 28-jarige vrouw uit Kampen is maandagochtend in Brabant aangehouden als verdachte.

Het slachtoffer was vrijdag na een etentje niet thuisgekomen, waarna zijn familie hem als vermist opgaf. Zijn auto is nog steeds zoek. De nabestaanden van de man zijn in kennis gesteld van de gebeurtenissen.

De vrouw is voor nader verhoor en onderzoek naar haar rol overgebracht naar het politiebureau in Zwolle. Aan de zaak werken zo'n 25 rechercheurs. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De melding over de brand in het chalet aan de Strokel kwam vrijdag iets voor 21.30 uur binnen. De brandweer trof bij het blussen een stoffelijk overschot aan in de vakantiewoning. De omgeving werd afgezet en om vast te stellen hoe de man om het leven is gekomen werd een forensisch onderzoek ingesteld. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog.

Getuigen of mensen die meer weten of iets hebben gezien op het vakantiepark wordt gevraagd de politie te bellen. Ook hoort de politie het graag als mensen een donkerblauwe Audi Q5 met kenteken 1-SZS-62 hebben gezien.