Pesten aangepakt, leraar geschorst

Een basisschoolmeester uit Capelle aan den IJssel hoefde zich de afgelopen 1,5 week niet op zijn werkplek te vertonen. Hij had namelijk het gore lef om op te komen voor gepeste kinderen.

Vier kinderen van acht en negen jaar renden ruim een week geleden de school in omdat ze werden achterna gezeten door een groep van twaalf kinderen in de leeftijd van tien tot veertien.

De meester zag dit en spoedde direct naar de groep pesters toe, die vermanend werden toegesproken. Daarnaast greep de leraar er één bij de arm. Dat laatste mag niet.

Het OM én de politie werden ingeschakeld, maar directeur Jan Noordam van de OBS West stelt: "Ik vind het buitengewoon bewonderenswaardig dat hij is opgekomen voor deze [gepeste] kinderen."

Tegelijkertijd keurde hij het incident in een brief naar de ouders af. De Algemene Onderwijsbond is laaiend. Woordvoerder Liesbeth Verhegger noemt de schorsing 'te gek voor woorden' en geeft aan: "Ik vind dat alle leerkrachten 100 procent zeker moeten zijn dat de schoolleiding en het bestuur 100 procent achter hen staan in dit soort gevallen."

De leraar in kwestie mag maandag terugkomen als hij een officiële excuusbrief aan de bij de arm gegrepen pestkop heeft geschreven.