[PL] Cardiff wint degradatiekraker van Fulham

Cardiff City heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Wales was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Fulham, dat daardoor hekkensluiter blijft in de Premier League met 21 punten. Cardiff klimt naar de achttiende stek met 25 punten.

John Heitinga speelde de hele wedstrijd mee bij Fulham, dat op slag van rust op achterstand kwam door een goal van Steven Caulker. Na de gelijkmaker van Lewis Holtby maakte Caulker er ook 2-1 van, waarna Sacha Riether onbedoeld voor de beslissing zorgde met een eigen doelpunt.

Norwich City speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Stoke City. Bij de thuisploeg had Ricky van Wolfswinkel een basisplaats, de aan zijn hamstring geblesseerde Leroy Fer ontbrak. Erik Pieters speelde negentig minuten mee bij Stoke, waar Jonathan Walters met een goal en een rode kaart een hoofdrol vervulde.

Southampton won met 1-0 bij Crystal Palace. Jay Rodriguez was de matchwinner voor de nummer negen van de ranglijst.