Leden Pussy Riot opnieuw belaagd

Nadezjda Tolokonnikova en Maria Aljochina van de Russische vrouwenpunkgroep Pussy Riot zijn donderdag belaagd toen ze in de provincie waren om campagne te voeren voor de rechten van gedetineerden. Vijf mannen kwamen in een McDonalds-restaurant in Nizjni Novgorod op de twee vrouwen af en overgoten hen met een groen ontsmettingsmiddel.

De mannen scholden de vrouwen ook uit en gaven hun te verstaan dat ze de stad moesten verlaten, zo bleek uit een video die Tolokonnikova op Twitter zette. De twee wilden in Nizjni Novgorod een gevangenis bezoeken.

Tolokonnikova en Aljochina werden vlak voor de Olympische Winterspelen begonnen vrijgelaten nadat ze bijna twee jaar in de gevangenis hadden gezeten voor het zingen van een protestlied tegen president Vladimir Poetin in de belangrijkste orthodoxe kathedraal van Moskou. Ze kondigden na hun vrijlating aan zich te willen inzetten voor de rechten van gevangenen. Vorige maand werden ze door kozakken met zwepen afgeranseld toen ze in Sotsji tijdens de spelen een videoclip van een lied tegen Poetin probeerden op te nemen.