Zubkov breidt leiding uit, Van Calker pakt een plek

Bobsleeër Alexander Zubkov heeft in de derde en voorlaatste run zijn leiding in de viermansbob uitgebreid. De Rus, eerder al kampioen in de tweemansbob, zette de snelste tijd neer en nam wat afstand van de Let Oskars Melbardis.

Met 55,02 seconden was Zubov de snelste in de derde run. Melbardis stond na twee runs op plek twee, en die positie wist hij te verstevigen met een goede derde run. Hij moest 0,13 seconden toegeven op Zubkov, waardoor hij nu in het klassement op 0,17 seconden van de Rus staat. Maximilian Arndt viel met de Duitsland 1 weg van het podium door een matige run. Hij werd ingehaald door Steven Holcomb, de regerend olympisch kampioen. De Amerikaan staat op 0,45 seconden op plek drie. Ook Alexander Kasjanov uit Rusland ging Arndt voorbij.

De Nederlandse bob met Edwin van Calker, Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen kon een plekje stijgen in het klassement. De start was niet bijzonder goed, maar Van Calker liet een uitstekende run zien, waardoor de Amerikaanse slee van Nick Cunningham ingehaald werd. Door de elfde plek mag Van Calker ook in de afsluitende run naar beneden, daar mogen alleen de beste twintig aan meedoen.