Deelneemsters finale skicross bekend

De vier finalisten voor de Olympische skicross voor vrouwen zijn bekend. Anna Holmlund, Kelsey Serwa, Marielle Thompson en Ophelie David hebben de strijd in de halve finales gewonnen.

In de eerste halve finale pakte Fanny Smith snel de leiding. Serwa had moeite om aan te haken en viel snel terug naar de vierde plaats. Holmlund haakte in plaats twee en Serwa haalde halverwege de op de derde plaats liggende Ofner in. Deze volgorde bleef zo tot aan de laatste bocht. In deze laatste bocht maakte Smith een fout en zo was zij kansloos voor een finaleplaats. Ook voor Serwa was deze fout nadelig, maar ze nam meer snelheid mee dan Ofner waardoor Serwa alsnog tweede werd, achter Holmlund die op deze manier gemakkelijk eerste werd.

In de andere halve finale pakte Thompson snel de leiding. Daarachter ontstond een gevecht tussen David en Näslund, die tegen elkaar aan kwamen waardoor Sandra Näslund bijna de baan uit vloog. Katya Crema kon Näslund maar net ontwijken en was al haar snelheid kwijt. Hierdoor gingen Thompson en David door en waren de andere twee dames uitgeschakeld.

Hierdoor zijn de vier tijdsnelsten van de kwalificatie ook de vier finalisten op de skicross. De finale voor de medailles zal enkele minuten na het eindigen van de halve finales verreden worden.