Zweedse ijshockeyers bereiken halve finale

De Zweedse ijshockeyers zijn er vanochtend als eerste team in geslaagd om de halve finale van het ijshockeytoernooi in Sochi te bereiken. Slovenië werd in de kwartfinale met 5-0 verslagen.

De Zweden waren de gehele wedstrijd de betere ploeg. De eerste periode ging nog redelijk gelijk op, maar Slovenië gaf vlak voor het einde van de periode een powerplay weg, waar de Zweden gretig gebruik van maakten.

De tweede periode zag veel aanvallende impulsen van de Zweden. Met zestien shots on goal voerden ze de druk op de Sloveense goalie Robert Kristan op, maar die hield zich knap staande en liet er geen één door. De Slovenen wisten zelf maar zes shot on goal te produceren, waar de Zweedse goalie Hendrik Lundqvist ook geen moeite mee had.

In de derde periode kon Kristan zijn doel niet langer meer schoon houden. De 1-0 voorsprong werd binnen twee minuten vergroot naar een 2-0 voorsprong door een goal van Daniel Sedin. Kristan probeerde daarna nog veel te redden, maar de Zweedse ploeg werd effectiever en begonnen makkelijker te scoren. De score liep op naar 5-0 door één goal van Loui Eriksson en twee goals van Carl Hagelin. De Slovenen wisten hun eer niet te redden en zijn zo uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi.