Wegen van Bloemendaal en Singh scheiden per direct

Hockeyclub Bloemendaal zet het seizoen voort zonder Sardar Singh. De Indiase international keert na de winterstop niet terug op ’t Kopje. Dit meldt de Noord-Hollandse club aan hockey.nl. Singh werd in de zomer aangetrokken door Bloemendaal, waarbij hij weinig indruk maakte.

"De Indiase bond wilde heel graag dat Sardar in India blijft", laat tophockeybestuurslid Joof Verhees weten. "Met de nationale ploeg bereiden zij zich in eigen land voor op het WK. Het gebeurt vaker dat programma’s van teams in de loop van het jaar worden aangepast. Dat is eerder ook bij Australiërs en Nieuw-Zeelanders gebeurd. Wij vinden het jammer dat Sardar weggaat, maar we wisten dat deze mogelijkheid bestond."

"We hebben hier in de zomer over gesproken. Een complete verrassing is het dus niet. Al was er op het moment dat hij hierheen kwam een kans van flink meer dan vijftig procent dat hij na de winterstop wel bij ons zou spelen. Het is zonde, maar we hebben nog negentien andere fantastische spelers, waar we veel vertrouwen in hebben. Een aantal van onze jonge spelers heeft het bijvoorbeeld uitstekend gedaan op het WK onder 21 jaar."

Singh had in Bloemendaal een contract voor één jaar. Verhees verwacht dat de Indiër en de Mussen tot een goed onderling overleg komen. De bestuurder erkent dat de middenvelder, die ook achterin werd geposteerd, niet heeft gebracht waarop gehoopt werd. "We hadden gedacht dat hij meer zijn stempel zou drukken. Sardar moest erg wennen aan het niveau en vooral de snelheid van de Hoofdklasse. Ik had in alle eerlijkheid meer van de combinatie tussen Bloemendaal en Sardar verwacht."