PVV hekelt Turkse teksten op verkiezingsposters

De PVV maakt zich boos over de Turkse teksten op verkiezingsposters van PvdA en D66. Tweede Kamerlid van de PVV Joram van Klaveren heeft opheldering gevraagd aan minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Dat meldt de PVV dinsdag.

Van Klaveren vindt het een 'belachelijk gegeven dat partijen als de PvdA voor Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen campagne voeren in het Turks'. Volgens hem moeten kiezers van Turkse afkomst zich aanpassen en Nederlands leren.

Het PVV-Kamerlid vraagt zich verder af hoe 'geloofwaardig' Asscher, die ook integratie in zijn portefeuille heeft, is als lid van een partij die anno 2014 campagne voert in de Turkse taal. Van Klaveren wil weten welke maatregelen de minister neemt om ervoor te zorgen dat de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen het Nederlands worden gevoerd.

Website Geenstijl publiceerde maandag enkele campagneposters in het Turks. In Rotterdam prijkt bijvoorbeeld PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus op een poster met Turkse teksten. In Uden geldt dat voor PvdA-kandidaat Asli Bolat. Eveneens in Rotterdam voert Fatih Elbay campagne in het Turkse namens D66.

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2010 ontstond ook al ophef over Turkse en Arabische teksten op posters. Toen trokken de meeste partijen de posters terug.