Britse baardvrouw is blij

De Britse Harnaam Kauer is trots op haar baard. De 23-jarige, die lijdt aan Hirsutisme, is zo blij met haar lichaamsbeharing dat zij zich nimmer meer wenst te scheren.

Mevrouw Kaur was niet altijd zo blij met haar harigheid. De puberale narigheid begon op te spelen rond haar elfde levensjaar toen ze last kreeg van baardgroei. Twee keer per week waxen mocht nauwelijks baten tegen de toen nog ongewenste begroeiing. Deze zorgde voor vele pesterijen waardoor zij zichzelf ging automutileren en zelfmoord als een optie overwoog. Ook wilde zij niemand meer onder ogen komen en sloot zij zichzelf op omdat de starende blikken van onbekenden ondragelijk waren.

Op haar zestiende besloot zij om sikh te worden, een religie die het afknippen van haar verbied. Haar ouders die vreesden dat ze nooit aan de man en of werk zou komen, waren hier fel op tegen. Maar ze wilde haar eigen leven leiden en haar eigen beslissingen nemen. Één keer nog heeft zij zich onder druk van familie laten verleiden haar baard af te scheren maar kreeg hier zoveel spijt van dat zij besloot dit nooit meer te doen. Haar ouders accepteren hun dochter nu zoals ze is. Inmiddels heeft zij een baan als onderwijsassistente in een school voor sikhs.


Dan maar een linkje naar de Baardige vrouw video.