FOK! wat een weer... Zeer onstuimig

Goedemorgen! Het is uitermate onrustig vandaag en feitelijk is er tot op heden nog helemaal niets veranderd in de weerkaarten voor de komende tijd. Het is en het blijft gewoon herfstweer. De winter heeft werkelijk geen schijn van kans en ik begin er voor de schaatsliefhebbers voor te vrezen dat we niet meer op het ijs gaan staan dit seizoen.

Eigenlijk is het in heel Europa onrustig weer, vanaf Ierland tot aan de Balkan en vanaf Spanje tot aan Griekenland. Vrijwel overal is er in meer of mindere mate sprake van overlast door het weer. In de Alpen en op de Balkan voornamelijk door sneeuw en ijzel, terwijl de overige gebieden vrijwel voortdurend te maken hebben met heftige buien en stormwinden.

Kijken we even naar onze eigen omgeving dan zien we dat wind ook bij ons weer hoog van de toren blaast. In het binnenland staat er een krachtige tot soms harde wind, maar langs de kust waait het met windkracht 8 nog wat harder. Héél misschien tipt de wind zelfs even kortdurend aan windkracht 9. Uiteraard moeten we allemaal weer eens rekening gaan houden met zware windstoten. De wind komt daarbij eerst uit zuid- tot zuidwest, maar draait later bij naar west- tot zuidwest.

Verder overheerst de bewolking en valt er van tijd tot tijd regen. Aan het einde van de dag moet het dan toch langzaamaan droger en rustiger gaan worden, want er nadert een rug van hogedruk. Zeker in het westen sluit ik een fraaie zonsondergang niet uit. Vanochtend is het met 10 graden nog erg zacht, maar na passage van de storing zakt het kwik een aantal graden.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 ZonsoZ
Cerby zag vanuit Zwolle de zonsopkomst en maakte daar deze prachtige foto's van.

ZonsoZ2
Alsof de hemel in brand staat...

 ZonsoZ3
Vuur!