Medewerkers callcenter onwel geworden

Een groep medewerkers van een callcenter in Groningen is zaterdag rond het middaguur onwel geworden en naar een ziekenhuis overgebracht. Dat meldt de brandweer. Het ging om twaalf mensen die klachten hadden als duizeligheid en misselijkheid.

Het incident vond plaats bij callcenter Transcom World Wide aan de Kadijk. In het pand waren zaterdagochtend een kleine honderd mensen aan het werk, aldus een woordvoerder van de brandweer. "Op een gegeven moment werd een bijzondere geur geroken en een aantal mensen werd daar onwel van."

Het pand is vervolgens ontruimd en de medewerkers zijn in een ander gebouw van Transcom ondergebracht. De brandweer doet onderzoek naar de vreemde lucht, maar meldt om 13.45 uur nog niets te hebben gevonden. "Als dat zo blijft, is er geen reden om het gebouw langer af te sluiten en kunnen de medewerkers gewoon weer terug naar hun werkplek", aldus de zegsman.

De onwel geworden mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht en daar zijn hun klachten bekeken. Ze konden alle twaalf al snel weer vertrekken. De woordvoerder kan niet zeggen of de groep daarna weer aan het werk is gegaan.