'Alcohol roken is zeer ongezond'

Mensen die een in vodka gedrenkte tampon in hun aars hebben zitten, staan momenteel enorm voor lul. Niet alleen omdat ze een in wodka gedrenkte tampon in hun aars hebben, maar ook omdat dat zóóó 2012 is. De Telegraaf waarschuwt tegen de nieuwste rage: alcohol roken.

De rage komt overwaaien uit het land van de health scares, de Verenigde Staten. Daar roken modebewuste mensen natuurlijk al jaren hun alcohol. Zo kunnen ze dronken worden zonder al die stomme calorieën die in drank zitten. Daarom schijnt het vooral populair te zijn bij mensen die willen afvallen

De Telegraaf legt ook even uit hoe het moet, want dat is de enige logische optie als je mensen wilt waarschuwen om iets niet te doen: "Steek het uiteinde van een fietspomp door de bovenkant van de kurk, pomp lucht in de fles zodat de alcohol verdampt en inhaleer deze lucht."

Daarnaast vertellen ze ook even waarom het zo gevaarlijk is. De alchohol gaat namelijk recht van je longen naar je hersenen, in plaats van eerst je lever te passeren, zoals het gewoonlijk ook niet doet. Daarnaast kun je niet de glazen of flessen tellen om te zien hoeveel alcohol je al binnen hebt.

Uit uitgebreid onderzoek dat de Telegraaf gedaan heeft (lees: 'smoking alcohol' intypen op YouTube), blijkt dat het al een duidelijke rage is. Pas dus goed op als je je kinderen nog eens met de fietspomp in de weer hoort gaan!