Menno Buchs huis leeggeroofd tijdens opname 'bajes'-show

Tv-presentator Menno Buch is woensdag slachtoffer geworden van een woninginbraak. Tijdens de opnames van het programma Buch in de Bajes sloegen inbrekers hun slag in zijn huis in de Amsterdamse wijk Nieuw Sloten.

De boeven braken het raam aan de voorzijde met een koevoet open, vertelt Buch aan De Telegraaf. "Het huis is een grote ravage." Hij noemt het extra wrang dat hij juist toen gedetineerden aan het interviewen was. In zijn show zitten volgens Buch geregeld daders van zulke inbraken. "Als je dan zelf slachtoffer wordt, is dat heel bizar." De presentator baalt vooral van de diefstal van een verzameling van vijftig bijzondere horloges.

"Ik was vroeger altijd erg liberaal als het ging om drugshandel en daarmee gepaard gaande criminaliteit. Mede door mijn ervaringen bij Buch in de Bajes ben ik daar erg van teruggekomen", filosofeert de broer van wijlen Boudewijn. Inmiddels zou er een aantal aanhoudingen zijn verricht in verband met de inbraak.

Update 19.55 uur
Menno Buch heeft de meeste van de spullen die woensdag uit zijn huis werden gestolen alweer terug. Ook de 'nogal uitgebreide horlogeverzameling' van de presentator is terecht.

"Opeens komt er een rechercheur met twee zakken met horloges binnen", vertelde Buch donderdagavond in RTL Boulevard over wat hem eerder op de dag overkwam op het politiebureau. "Ik ben zo blij. Alles is terecht qua horloges en ik heb begrepen ook alle andere spullen." De presentator laat weten dat er vier mensen vastzitten in de zaak.