Hollande: binnenkort uitsluitsel over first lady

De Franse president François Hollande beleeft 'pijnlijke momenten' in zijn privéleven, maar meer wil hij voorlopig niet kwijt over het nieuws dat hij is verwikkeld in een affaire met een actrice. Voordat hij volgende maand op bezoek gaat in de Verenigde Staten maakt hij duidelijk wie Frankrijk als 'first lady' moet beschouwen.

Hollande's partner, journaliste Valérie Trierweiler, ligt al enkele dagen in het ziekenhuis. De Franse 'first lady' stortte in nadat het tijdschrift Closer foto's afdrukte die zouden bewijzen dat de president een romance beleeft met comediènne Julie Gayet. Hollande heeft gedreigd het blad voor de rechter te slepen.

De onthullingen van Closer wierpen een schaduw over de belangrijke televisierede over zijn economisch beleid die Hollande dinsdag hield. De ongekend impopulaire president hoopte met de aankondiging van stevige crisismaatregelen het initiatief en het vertrouwen van de Fransen te herwinnen. Niet zijn herstelplan, maar zijn privéleven was de afgelopen week echter het gesprek van de dag.

De Franse president bezoekt zijn Amerikaanse collega Barack Obama op 11 februari.