Politie oefent met helikopter voor nucleaire top

De politie heeft woensdagmiddag in de omgeving van het oude CBS-gebouw in Voorburg een oefening gehouden met een helikopter. Dit ter voorbereiding op de nucleaire top die op 24 en 25 maart plaatsvindt in Den Haag, meldt een politiewoordvoerder.

De oefening vond rond het middaguur plaats. Uit de helikopter werden meerdere mensen gedropt die uiteindelijk landden op het dak van het CBS-gebouw. De politiewoordvoerder kan niet zeggen of de oefening succesvol is verlopen.

Aan de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag nemen in maart 53 landen deel. Naast vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten worden 58 wereldleiders verwacht, onder wie Barack Obama.

Het wordt de grootste internationale conferentie die Nederland ooit heeft georganiseerd. De kosten zijn geraamd op 24 miljoen euro, exclusief de kosten voor de beveiliging. Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen noemde de organisatie van de top eerder al een 'gigantisch project'. De bijeenkomst wordt gehouden in het World Forum.