Oculus VR maakt zelf games

Oculus VR, het bedrijf achter de virtual reality-headset Oculus Rift, is bezig om binnen de eigen geledingen videogames te ontwikkelen. Hierbij speelt technisch directeur John Carmack, bekend van onder andere Doom en Quake, een belangrijke rol in het proces.

In een interview met website Engadget heeft Oculus VR-topman Brendan Iribe bevestigd dat zij een eigen gameontwikkelingsafdeling hebben. Ondanks dat John Carmack is binnengehaald als technisch directeur bemoeit hij zich volgens Iribe ook met de gameontwikkelaars.

Volgens Iribe is het van essentieel belang dat Oculus VR niet alleen naar de technische kant van de Oculus Rift kijken. Het is belangrijk om ook je eigen content te creëren.

"Het is nog vroeg dag voor ons softwareteam, maar onze HR-afdeling gaat in de komende zes tot twaalf maanden flink meer softwareontwikkelaars aannemen", zegt Iribe. "We zien wel hoe het gaat lopen, maar het zou me niet verbazen als we meer en meer eigen content gaan ontwikkelen in de toekomst", aldus de Oculus-baas.