Oculus Rift krijgt Android-versie

Oculus werkt aan een kleinere versie van zijn huidige Virtual Reality-headset, de Oculus Rift. Deze nieuwe versie, moet werken met apparaten waar het besturingsysteem Android op draait. Een iOS-versie is voorlopig niet aan de orde bij Oculus. Dat meldde de CEO van Oculus, Brendan Iribe, tijdens een presentatie op de gameconferentie GamesBeat 2013.

De kleinere versie van de Rift, die voor Android apparaten bedoeld is, zal gebruik maken van de processor van het apparaat om beelden weer te geven. Dit zal dus hoogstwaarschijnlijk inhouden dat de bril niet met oudere toestellen overweg kan. Oculus zal geen iOS-versie gaan ontwikkelen, daar zij van mening zijn dat iOS een te problematisch platform is. Een consumentenversie van de Oculus Rift wordt volgend jaar verwacht. Tot nu toe zijn er alleen nog devkits uitgegeven door Oculus.

Er zijn al verschijdende games die ondersteuning geven voor de VR-bril. John Carmack, de maker van onder andere Doom en Wolfenstein 3D, werkt inmiddels ook bij Oculus, omdat hij een grote toekomst ziet in virtual reality. De Oculus Rift werd in 2012 op de crowdfundingsite Kickstarter gezet, waarna er bijna 2.5 miljoen dollar binnen is gehaald. Het beoogde doel was 250.000 dollar.

sss