Gone With the Wind-actrice Alicia Rhett (98) overleden

De Amerikaanse actrice Alicia Rhett is afgelopen vrijdag in haar woonplaats Charleston in South Carolina overleden. Het treurige nieuws werd bekendgemaakt door een woordvoerder van het rusthuis waar zij haar oude dagen sleet. Rhett werd het meest bekend door haar rol in de film Gone With the Wind.

Rhett werd geboren op 1 februari 1915 in Savannah, Georgia. Nadat haar vader tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven was gekomen, ging Alicia samen met haar moeder in Charleston in South Carolina wonen. Alicia Rhett begon aldaar ook haar loopbaan als toneelactrice en werd in 1936 gespot, bij een uitvoering van The Recruiting Officer, door Hollywood regisseur George Cukor. Rhett zou door deze ontmoeting een rol krijgen in de filmklassieker Gone With the Wind en was te zien in de rol van India Wilkes, de zuster van Ashley Wilkes.

Na het succes van de film besloot Rhett om terug te keren naar South Carolina en ging in 1941 met pensioen. Op het moment van haar overlijden was Rhett het oudste nog in leven zijnde actrice uit de legendarische film van Victor Fleming. Van de gehele cast van de film uit 1939 leven nu alleen nog Olivia de Havilland (1916), Mary Anderson (1920) en Mickey Kuhn (1932).

Alicia Rhett in betere tijden
Alicia Rhett in betere tijden