Kutpubers mishandelen conducteur

Vandaag in de categorie 'kandidaten voor een stevige heropvoeding': vier jochies uit Rijen. De vier reden zonder kaartje met de trein. Alsof dat asociale gedrag niet voldoende was, besloten ze er een schepje bovenop te doen: toen de conducteur hen daarop aansprak, gaven ze hem klappen.

De kutpubers, die 13, 14, 14 en 15 jaar oud zijn, sprongen de conducteur in het oog doordat ze voor hem uit bleven lopen terwijl hij kaartjes controleerde. Toen hij de jongens aansprak, bleken ze geen kaartje te hebben, noch identificatie of een portemonnee.

Toen de trein het station Rijen naderde, pakte een van de jongens de kraag van de conducteur vast. Vervolgens kreeg die enkele klappen in het gezicht en trappen. Toen hij neerging, trapten de jongens nog even door. Een dappere passagier redde de conducteur en wist één van de ettertjes te pakken.

Het jochie wist zich echter los te wurmen en verdween samen met zijn vermaledijde vriendjes van het station. Ver zijn ze echter niet gekomen: de politie werd er bijgehaald en met hulp van een getuige wisten de mannen in blauw de ettertjes nog in de Stationsstraat op te pakken.

De conducteur heeft er een gezwollen oogkas aan overgehouden, samen met een schaafwond en beurse plekken op zijn voorhoofd. De jochies zullen streng worden gestraft, zo benadrukt de politie: "Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd."