Van 't Schip verliest hart aan Melbourne Heart

Melbourne Heart staat er dramatisch voor in de A-League. Aan John van 't Schip de taak om de club van de laatste plaats te loodsen.

Nadat John Aloisi ontslagen is door de club uit Melbourne kwamen ze uit bij de Van't Schip. De oud-international keert terug naar de club die hij tussen 2009 en 2012 al trainde. Hij komt Robbie Wielaert en Orlando Engelaar tegen. Hij ziet zichzelf niet als ideale man: "Ideale man... Zo wil ik mezelf niet noemen, maar ik ken de clubcultuur en ken de competitie en de spelers. De afgelopen maanden was ik bij Melbourne bovendien al werkzaam als technisch directeur. De club betekent veel voor me en het kriebelt om weer aan de bak te gaan als trainer. Ik maak dit seizoen af als interim-coach, daarna zie ik wel verder."

"In Australië kun je niet degraderen, dat komt ons goed uit. Alleen als je bij de eerste zes eindigt, mag je deelnemen aan de play-offs om het kampioenschap. Het zou sensationeel zijn als we dat nog zouden bereiken. Ik moet zorgen dat we weer leuker gaan voetballen en dat de club het seizoen op een positieve manier afsluit. De laatste dagen waren heel hectisch, morgen spelen we al een uitwedstrijd tegen Central Coast Mariners. Erg druk, maar ik heb er zin in."

Na Melbourne Heart trainde de ex-Ajacied Chivas Guadalajara in Mexico op verzoek van Johan Cruijff. Dat avontuur werd echter niet wat hij er van verwacht had: "Ik vind het nog steeds verschrikkelijk jammer dat ik daar ben ontslagen. Ik had het daar erg goed naar mijn zin en dacht dat ik de tijd zou krijgen om te bouwen aan een goed team. De resultaten vielen in mijn beginperiode helaas erg tegen. In een impulsieve actie besloot de directie me op straat te zetten. Daarna werden de resultaten bij de club alleen maar slechter. Mijn ontslag zorgde niet voor een schokeffect."