Twintig rechercheurs op zaak gedode ggz-directeur

De politie heeft twintig rechercheurs op de schietpartij in Berkel en Rodenrijs gezet waarbij op nieuwjaarsdag de directeur van een ggz-instelling om het leven kwam. De toedracht van het schietincident is nog onduidelijk. Alle scenario's worden opengehouden, meldt de politie donderdag.

Agenten troffen 1 januari na een melding van een schietpartij op de Dokkummerstraat de gewonde 44-jarige directeur personeelszaken van GGZ InGeest op straat aan. Reanimatie mocht niet meer baten. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Vrijdag vindt sectie op het lichaam plaats.

Inmiddels heeft de politie met verschillende getuigen gesproken. Uit de eerste verklaringen komt naar voren dat het slachtoffer mogelijk is neergeschoten door een verdachte, die na zijn daad in de richting van de Oostmeerlaan is gevlucht. De dader had donkere kleding aan, aldus de politie.

De politie roept mensen die mogelijk meer weten op zich te melden. Bewoners in de omgeving kunnen verder een brief met daarin een getuigenoproep verwachten.