Huntelaar toch niet met Schalke naar Qatar

Klaas-Jan Huntelaar reist toch niet met Schalke 04 af naar Qatar voor het winterse trainingskamp. De spits blijft achter in Gelsenkirchen. Huntelaar is herstellende van een knieoperatie.

Voor de kerstdagen werd de spits nog eens goed onderzocht en daaruit bleek dat het de goede kant op gaat met zijn rechterknie. Door zijn revalidatie voort te zetten in Gelsenkirchen, hoopt Huntelaar zo snel mogelijk zijn rentree te kunnen maken.

Schalke 04 verwacht dat de spits kort na de hervatting van de competitie al inzetbaar is. Huntelaar is niet de enige speler die niet naar Qatar afreist. Dennis Aogo en Marco Höger blijven ook geblesseerd achter. Jermaine Jones, die met de club steggelt over zijn contract, mag eveneens niet mee.

Huntelaar raakte begin dit seizoen geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Hij kwam derhalve deze jaargang pas twee keer in actie en scoorde eveneens twee keer. De spits mikt op een rentree in de wedstrijd op 1 februari tegen Wolfsburg, dezelfde club waartegen hij de blessure opliep.

Zonder Huntelaar draait Schalke 04 een matig seizoen. De Duitse ploeg staat op de zevende plek in de Bundesliga. Wel is het nog actief in de Champions League. In de achtste finales treft Schalke 04 Real Madrid.