Pellè wil afrekenen met wisselvalligheid

Nu het jaar bijna ten einde is, kan Graziano Pellè beginnen met terugblikken op het beste jaar van zijn loopbaan. In 2013 was de Italiaan tot dusver liefst 25 keer trefzeker. Bovendien heeft hij nog twee wedstrijden voor de boeg om dat aantal verder op te vijzelen. Beide competitieduels worden afgewerkt in De Kuip. Zondag komt FC Groningen op bezoek, en zes dagen later volgt PEC Zwolle.

Indien Pellè het op zijn heupen krijgt tijdens die wedstrijden, kan hij een indrukwekkende prestatie van Luis Suárez evenaren. De Uruguayaanse sterspeler van Liverpool maakte ten tijde van zijn dienstverband bij Ajax dertig treffers in een kalenderjaar.

"Om hem voorbij te gaan moet ik er zes maken?", vraagt de aanvalsleider van Feyenoord zich hardop af ten overstaan van het Algemeen Dagblad. "Ik maak er liever een paar minder als ik aan het einde van de rit dan wel die titel kan pakken." Hij doelt daarmee op het feit dat Suárez ondanks zijn topscorerstitel nooit kampioen werd.

Pellè hoopt dat Feyenoord zondagmiddag een volgende stap kan zetten richting de koppositie. "We kunnen tegen FC Groningen een reeks van drie overwinningen op een rij neerzetten. Er is veel gezegd over de wisselvalligheid in de Eredivisie, dat ploegen nooit veel wedstrijden achter elkaar winnen. Daar moeten wij mee afrekenen."

 Zelf zou hij daar graag een bijdrage aan leveren. "Maar laten we niet alleen over mijn doelpunten praten. Tegen Heerenveen scoorde ik niet, maar ik was dolblij met de drie punten. Ik heb eerder in de krant de vergelijking gemaakt tussen de marathon en de Eredivisie. We moeten in het spoor van de koplopers blijven en punten pakken tegen Groningen en PEC."