De Boer met veel vertrouwen naar Milaan

Ajax tankte zaterdagavond veel zelfvertrouwen in de aanloop naar de kraker tegen AC Milan. Coach Frank de Boer was zeer tevreden. In eigen stadion kende Ajax weinig problemen met NAC Breda: 4-0.

Davy Klaassen was met drie doelpunten de belangrijkste speler. "We weten allemaal wat voor groot talent hij is. Het is mooi om te zien dat hij zijn kans krijgt en grijpt", reageerde De Boer volgens De Telegraaf.

De Ajax-trainer kijkt er niet helemaal van op dat Klaassen zo goed presteert. "Eigenlijk had ik wel verwacht dat hij zo goed zou kunnen spelen, maar zekerheid heb je nooit. We hebben hem echter niet voor niets opgesteld. We hebben veel vertrouwen in deze jongen."

Woensdag staat Ajax dus voor de lastige taak om van AC Milan te winnen. Alleen bij een zege in San Siro gaan de Amsterdammers naar de tweede ronde van de Champions League. "Dit was een goede generale voor de wedstrijd van woensdag. We gaan met veel vertrouwen naar Milaan", aldus De Boer.

De oud-international weet wat het is om in San Siro drie punten te pakken. Drie jaar geleden zat hij tegen Milan als interim-coach voor het eerst op de Ajax-bank. Het elftal van De Boer won met 0-2, maar dat was toen niet genoeg voor overwintering in de Champions League.