Slachtoffer ArenA is 46-jarige 'echte Ajacied'

De supporter die dinsdag in de Amsterdam ArenA van de tribune viel is een 46-jarige man. Zijn toestand is nog steeds kritiek. Hij ligt met ernstig hoofdletsel op de intensive care, laat Ajax donderdag weten na contact met de familie van het slachtoffer.

De voetbalclub heeft sinds het ongeluk meerdere keren contact gehad met de familie van het slachtoffer, dat getrouwd is en een zoon heeft. Volgens de Amsterdamse club is het slachtoffer een 'echte Ajacied' die alle wedstrijden kijkt, soms ook in het stadion.

De supporter viel dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Barcelona vanaf de eerste ring zo'n vier meter naar beneden en kwam terecht in de betonnen gracht rondom het veld, die moet voorkomen dat supporters het veld betreden. Naar aanleiding van het incident gaat de ArenA de veiligheidssituatie in het stadion onder de loep nemen.

Ajax houdt donderdagavond een bijeenkomst in het supportershome. Iedere toeschouwer die behoefte heeft om na te praten over het ongeluk is uitgenodigd. Er is ook professionele hulpverlening aanwezig.