[WK Kwalificatie] Uitslag Zweden - Portugal

Cristiano Ronaldo en zijn Porugese kornuiten hebben zich via twee overwinningen op Zweden geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. In Zweden werd het 2-3 nadat er thuis al met 1-0 gewonnen was.

Zweden hoopte op een snel moment van topspits Zlatan Ibrahimovic, maar in de eerste helft kreeg hij te weinig steun van zijn medespelers. Aan de andere kant onderscheidde Ronaldo zich juist met dank aan zijn ploeggenoten. Joao Moutinho stuurde Ronaldo diep en kreeg er een doelpunt van de Real Madrid-ster voor terug. Portugal kwam op voorsprong en kon daardoor WK-deelname al bijna niet meer ontgaan.

Zweden moest nog drie keer scoren om aanspraak te maken op het eindtoernooi. Toen Ibrahimovic het halverwege de tweede helft op zijn heupen kreeg, leek het nog erg spannend te worden. Eerst werkte de spits van Paris Saint-Germain uit een corner de gelijkmaker binnen, daarna zette hij Zweden met een kanonskogel op 2-1.

Het laatste woord was uiteindelijk toch aan Ronaldo en zijn Portugal. Binnen vijf minuten na de twee doelpunten van Ibrahimovic zette hij de 2-2 op het scorebord met een onhoudbaar schot voor doelman Andreas Isaksson. Twee minuten daarna werkte hij ook nog eens de 2-3 binnen. De goal was voor Ronaldo de 47ste in het Portugese shirt. Daarmee evenaart hij de Portugese topscorer aller tijden Pauleta.

Dankzij het spektakelstuk is straks niet Ibrahimovic, maar Ronaldo op het WK voetbal in Brazilië te zien. De kranten stonden voorafgaand aan het duel vol met vergelijkingen tussen het tweetal. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind.