FOK!filmtip v/d dag: Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Willy Wonka & the Chocolate Factory

Vandaag hebben we bij de FOK!filmtip van de dag alweer een fijne klassieker in het vizier. Op NET5 is namelijk om 18.05 uur de heerlijke familiefilm Willy Wonka & the Chocolate Factory te zien. Nee, niet de remake van Tim Burton maar wel het origineel van Mel Stuart uit 1971.

Willy Wonka & the Chocolate Factory 1

Willy Wonka (Gene Wilder) is de directeur van een wereldberoemde chocoladefabriek waar normaliter geen buitenstaanders worden toegelaten. Het is dan ook een grote verrassing als hij bekendmaakt dat er wedstrijd is waarbij de toegangskaarten in de wikkels van chocoladerepen verstopt zit. Charlie Bucket, een armoedige jongen, woont met zijn moeder en vier grootouders in een klein huisje. Uiteraard kan hij zich geen dure chocoladerepen veroorloven maar door omstandigheden komt hij toch in het bezit van een winnende reep. Samen met zijn grootvader Joe gaat Charlie naar een rondleiding die hij nooit weer zal vergeten.

Willy Wonka & the Chocolate Factory 2
Behold the Wonkamobile. A thing of beauty is a joy forever.

Willy Wonka & the Chocolate Factory is een indrukwekkende verfilming van het boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl. Zelfs al heb je helemaal niks met musicals dan is dit nog steeds een aanrader die geschikt voor alle leeftijden.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!