Fer: "Vertrouwen in mensen verloren"

Leroy Fer verkeert momenteel in goede vorm bij Norwich City, met als beloning een selectie voor Oranje. Toch ging het lange tijd niet goed met de 23-jarige middenvelder.

Vorig jaar zag Fer het na blessures en een uitspraak van Johan Derksen echter even niet meer zitten. De oud-hoofdredacteur van Voetbal International meldde dat Fer als 18-jarige speler seks had met een 13-jarig meisje. Zo'n vijf jaar later (vorig jaar) werd Fer geconfronteerd met een strafzaak.

"Ik was het vertrouwen in mensen verloren, was even alle plezier in het voetbal en het leven kwijt", zei Fer in interview voor Helden Magazine. “De mislukte transfer naar Everton en wat er daarna over me heen kwam, dat waren de zwaarste tegenslagen in mijn leven. Dat heeft me bitter gemaakt. Ik was een open mens, maar daarna was ik lange tijd niet meer dezelfde Leroy als voorheen."

Fer neemt het zaterdag en dinsdag op tegen respectievelijk Japan en Colombia. In Engeland is hij een vaste basiskracht bij de Kanaries. De controleur kwam dit seizoen al dertien keer in actie voor Norwich. Hij maakte tot nu toe drie doelpunten.