Video woedende crack-burgervader Toronto online

Er is een nieuwe video opgedoken met Rob Ford, de burgemeester van Toronto. Op de beelden is een woedende Ford te zien die dreigende woorden als 'doden' en 'moord' uit. Ford, die direct nadat de video online was gezet de pers te woord stond, zei dat hij in de video 'zeer, zeer ernstig onder invloed van drank' is.

Het is onduidelijk wat de context van de video is, wanneer de beelden zijn opgenomen en tegen wie Ford te keer gaat. Op een bepaald moment zegt Ford dat hij 'ervoor zal zorgen' dat iemand overlijdt. Ook zegt een zichtbaar boze Ford tegen iemand in de kamer, mogelijk de man die de beelden filmt, dat hij een onbekende derde persoon wil doden.

De politie maakte vorige week bekend een exemplaar van een video in handen te hebben waarin te zien is dat Ford crack rookt. Ford gaf dinsdag toe dat hij een jaar geleden in een dronken bui crack heeft gerookt en zondag dat hij een alcoholprobleem heeft.

Inmiddels wordt de roep om Fords aftreden steeds luider. Gemeenteraadslid James Pasternak riep Ford op een 'waardige manier terug te treden'. "De video is erg verontrustend. Het is erg schokkend, het is erg treurig."


Nieuwe video woedende burgervader Toronto online