Gestoorden bedreigen zeurpieten

Een quinsygario (jankzak) die op een openbaar debat over de door elke Nederlander geliefde Zwarte Piet zou komen melden dat Nederland zwaar racistisch is, is door onbekende idioten bedreigd. Of het hierbij gaat om mensen die het prachtige kinderfeest niet willen verpesten en dit op compleet onacceptabele wijze duidelijk maken, of dat het gaat om een publiciteitsstunt valt natuurlijk niet te verifiëren.

Twee sprekers in het bewuste 'debat' zien zich hierdoor genoodzaakt af te zien van fysieke aanwezigheid op deze debat-avond. De bedreigingen aan het adres van de spreker, wellicht vanwege haar openbare stellingname tegen het zogenaamde 'racistische' karakter van de rol van zwarte piet in het Sinterklaasfeest.

De organisatie en de sprekers zijn net zo zwaar geschokt door deze laffe dreigementen als kinderen en ouders in heel Nederland door de laffe beschuldigingen van racisme, maar weigeren, net als de laf beschuldigde Sintvierders en Zwarte Pieten, hieraan toe te geven.

Het is ongelofelijk dat anno 2013 kritiek op wat door velen wordt ervaren als een racistisch onderdeel van het Sinterklaasfeest dit soort vreselijke bedreigingen tot gevolg heeft. Het lijkt Mississippi 1963 wel.” overdrijft de organisatie die nog net geen holocaustvergelijking maakt.

De organisatie heeft een compromis gevonden tussen de veiligheid van de sprekers en het belang van het kunnen uitdragen van hun mening, die men zelf duidelijk belangrijker vindt dan de mening van meer dan 90% van de Nederlandse bevolking. Er is besloten om deelname van de sprekers te verzorgen via een videostream.

Onder de sprekers bevinden zich een onderzoeker bij het Instituut voor Cultureelwetenschappelijk Onderzoek aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht, een non-profit-collectief van feministen in Amsterdam, basisorganisatie Doorbraak en een stichting voor erkenning van het Nederlandse koloniale en slavernijverleden.

flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)
Keihard racistisch dit! (Foto: Danny Roodbol)