Warhammer Online-spelers krijgen kado

Gamers mogen het online pc-spel Warhammer Online totdat 18 december de stekker uit uit gaat, gratis spelen. Mythic Entertainment heeft alle betaalfuncties voor het spel uitgeschakeld en nieuwe spelers worden niet meer toegelaten. In een verklaring noemt het bedrijf de gratis speeltijd 'een afscheidscadeau voor de fans'.

"Iedereen die een account heeft of had kan Warhammer Online nu gratis spelen", schrijft het gamebedrijf in een verklaring. Om het spel in de laatste zes weken iets toegankelijker te maken, maakt het gamebedrijf het gemakkelijker een personage sterker te maken.

Mythic Entertainment en uitgever Electronic Arts beëindigen het spel omdat de licentieovereenkomst van Games Workshop afloopt. Het aantal consumenten dat maandelijks betaalt om het spel te kunnen spelen, weegt niet langer op tegen de investering in de game.

Warhammer Online: Age of Reckoning werd in september 2008 gelanceerd. Het spel ging 1,2 miljoen keer over de toonbank. Een halfjaar later werd het online spel door slechts driehonderdduizend spelers gespeeld. Sinds die tijd is het spelersaantal alleen maar verder gedaald.


Warhammer Online-spelers krijgen kado