Zelfmoordaanslag bij toeristenresort

Voor een hotel in de Tunesische toeristenbadplaats Sousse heeft zich woensdag een man opgeblazen. Dat heeft het Tunesische ministerie van binnenlandse zaken bevestigd. De dader, die een vest met explosieven droeg, is omgekomen. Er zijn geen gewonden gevallen. Het is vermoedelijke de eerste keer dat er een zelfmoordaanslag plaatsvindt in Tunesië.

Volgens ooggetuigen leek de man op het punt te staan het Riadh Palm Hotel in Sousse binnen te lopen toen zijn explosieven ontploften. Volgens het ministerie is er geen schade gemeld. Sousse is al jaren een belangrijke bestemming voor Europese toeristen.

De politie heeft woensdag ook een man gearresteerd die explosieven bij zich droeg en zich in de buurt van het mausoleum voor president Habib Bourguiba in Monastir ophield. Beide mannen lijken volgens Mohammed Ali Aroui, woordvoerder van het ministerie, bij een extremistische beweging te horen.

Tunesië kampt met onlusten sinds president Zine El Abidine Ben Ali werd verdreven. Islamistische bewegingen plegen geregeld aanslagen. Dat is verontrustend, omdat Tunesië veelal wordt gezien als voorbeeld voor zijn buurlanden.