Brawn vertrekt bij Mercedes

Ross Brawn zal aan het eind van het jaar het Formule 1-team Mercedes gaan verlaten. De Britse teambaas is er niet in geslaagd om met het team uit Brackley een akkoord te bereiken over de rol die hij volgend seizoen zou moeten gaan vervullen.

Brawn wilde de algemene leiding houden over het F1-project van Mercedes, maar het team wilde de taken meer op gaan splitsen. Na het vertrek van de Brit zullen Paddy Lowe, Toto Wolff en Niki Lauda hier invulling aan geven. Lowe wordt verantwoordelijk voor het technische en sportieve gedeelte, Wolff zal het politieke en financiële gedeelte runnen en Lauda is een niet uitvoerend directeur bij het team uit Brackley.

Het is nog niet bekend wat de 58-jarige Brawn nu zal gaan doen. De Brit wordt zowel gelinkt aan Honda dat in 2015 in de Formule 1 terugkeert als aan autosportfederatie FIA. Mocht hij voor die laatste partij kiezen dan komt hij in FIA-president Jean Todt een oude bekende tegen. Samen met de Fransman en coureur Michael Schumacher vormde Brawn jarenlang een ijzersterk trio bij Ferrari.