Man VS veroordeeld voor familiemoord in woonwagen

Een man in de Amerikaanse staat Georgia is vrijdag veroordeeld voor de moord op zijn vader en zeven andere familieleden. De man sloeg al zijn slachtoffers dood in de woonwagen waarin hij met ze woonde. De strafmaat moet nog worden uitgesproken, maar de man ontloopt de doodstraf.

De 26-jarige Guy Heinze belde zelf de politie nadat zijn familieleden waren omgebracht. Hij werd zes dagen later opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld. Volgens de aanklagers had Heinze op de noodlottige avond crack gerookt. Vervolgens viel hij zijn vader en de andere slachtoffers aan terwijl ze lagen te slapen. De politie denkt dat Heinze zijn slachtoffers met de loop van een jachtgeweer heeft doodgeslagen.

Heinzes advocaten betoogden tijdens de rechtszaak dat een enkel persoon niet zoveel mensen had kunnen vermoorden zonder dat iemand wist te ontkomen. Ze probeerden de jury ervan te overtuigen dat de politie niet genoeg onderzoek had gedaan naar andere potentiële verdachten.

Een van de juryleden werd vrijdag weggestuurd. Waarom is niet bekendgemaakt. Dat was voor de aanklager wel de aanleiding om niet de doodstraf te eisen.