[MLB] Red Sox beginnen World Series met zege

Boston Red Sox heeft het eerste duel van de World Series overtuigend gewonnen van Saint Louis Cardinals. Op Fenway Park werd het 8-1 voor de thuisploeg. Xander Bogaerts stond weer als derdehonkman opgesteld. Met een opofferingsslag was hij bij het achtste punt voor Boston betrokken.

De Red Sox trokken al in de eerste inning fel van leer. Jacob Ellsbury, Dustin Pedroia en David Ortiz scoorden voor een 3-0 voorsprong. Stephen Drew en David Ross' maakten er een inning later al 5-0 van.

Vervolgens kwamen de bezoekers verdedigend beter in hun spel te zitten. Pas in de zevende inning lukte het Ortiz om opnieuw te scoren. 'Big Papi' kreeg zijn knuppel tegen de bal voor een homerun en liet ook Pedroia scoren: 7-0.

In de achtste inning sloeg Bogaerts de bal hoog en ver. Hij werd uitgevangen, maar stelde Daniel Nava wel in staat om te scoren. Een homerun van Matt Holiday betekende vervolgens nog een kleine pleister op de wonde voor de Cardinals.

Het tweede duel in de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen wordt donderdagnacht gespeeld. Boston is dan opnieuw de plaats van handeling.