Alexander Skarsgård in beeld voor Fifty Shades

True Blood-acteur Alexander Skarsgård wordt genoemd voor de mannelijke hoofdrol van Christian Grey in de verfilming van Fifty Shades of Grey. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter, dat ook Jamie Dornan, Theo James en Christian Cooke noemt. Dakota Johnson is nog steeds verbonden aan de vrouwelijke hoofdrol van Anastasia Steele.

Afgelopen weekeinde trok Charlie Hunnam, die al voor de rol van Grey had getekend, zich terug. De Brit, vooral bekend van de tv-serie Sons of Anarchy, had volgens producent Universal een te volle agenda. Volgens het Amerikaanse tijdschrift People wilde Hunnam echter niet worden 'getypecast'.

Met het vertrek van Hunnam is het onwaarschijnlijk dat de geplande startdatum in november wordt gehaald. Universal heeft van de vertraging gebruikgemaakt om het scenario op te poetsen. Volgens het Amerikaanse filmblad Variety heeft Patrick Marber, bekend van Closer uit 2004, het stokje overgenomen van Kelly Marcel.

Fifty Shades of Grey vertelt over de hitsige relatie tussen de 27-jarige miljardair Grey en de enigszins naïeve studente Steele. Het boek verscheen in 2011 en werd al snel een fenomeen, mede vanwege de sm-scènes. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan zeventig miljoen exemplaren verkocht. De Amerikaanse première staat officieel nog gepland op 1 augustus, maar het is de vraag of die datum wordt gehaald.